Jarkko Pirttiperä: ”Hoitoala kaipaa lisää joustavuutta”

Kuntayhtymä K5 järjestää muun muassa perusterveyden- ja sosiaalihuollon palvelut Maalahden, Korsnäsin, Närpiön, Kaskisten ja Kristiinankaupungin kunnissa. Kuten muutkin alan toimijat, myös K5 kohtaa haasteita oikeanlaisen ammattitaidon omaavien henkilöiden rekrytoinnissa.

K5:n johtaja Jarkko Pirttiperä peräänkuuluttaa lisää joustavuutta hoitoalalle. Tällä hetkellä pulaa on muun muassa psykologeista sekä puhe- ja toimintaterapeuteista.

– Tärkeintä hoitoalalla on kuitenkin taito kohdata erilaisia ihmisiä. On tärkeää pystyä kohtaamaan uusi ihminen ystävällisesti ja kyetä luomaan tunne turvallisuudesta ja jatkuvuudesta.

Nopea ja väliaikainen ratkaisu henkilöstövajeen paikkaamiseen on palvelujen ostaminen muilta yrityksiltä. 

– Oikea ihminen oikeassa virassa ei ole vain tittelistä ja todistuksesta kiinni, vaan on kyettävä joustavuuteen siinä, keitä tehtäviin palkataan. 

– On myös tärkeää aloittaa ennaltaehkäisevät toimenpiteet ajoissa. Asiakas ei ehkä heti tarvitse tapaamista psykologin kanssa, vaan riittää kun on joku, jolle puhua, toteaa kehittämiskoordinaattori Sonja Nyback.

Digitalisaatio mahdollistaa myös uudenlaisten palveluiden tarjoamisen sekä laajemman yhteistyön terveydenhuollon alalla. K5 esimerkiksi otti ensimmäisenä Pohjanmaalla käyttöön etälääkäripalvelut. Nykyisin digitaalisia tapaamisia sovitaan joka viikolle.

– Testaamme parhaillaan myös psykiatriaan soveltuvaa applikaatiota. Vaikka terveydenhuoltoa katsotaan usein vielä hyvin konservatiivisten lasien läpi, ovat virtuaaliset tutkimushuoneet ja etähoitajat selvästi nousemassa trendiksi, sano Sonja Nyback.


Rekisteröidy täällä!


Onko sinulla kysymyksiä Linqitista?
Ota yhteyttä!

Kjell-Owe Ahlskog
+358 40 9033 904
kjell-owe.ahlskog@linqit.fi